Domenii de activitate

UMANITAR
De-a lungul anilor asociaţia a contribuit la ajutorarea unor grupuri ţintă, cum ar fi:
– Spitalul Municipal „Gheorghe Marinescu” Târnăveni, începând cu Secţia Pediatrie, apoi Secţiile Interne şi Psihiatrie. În prezent donaţiile în material medical sunt repartizate tuturor secţiilor.
– Sprijin pentru copii şi tineri aflaţi în dificultăţi majore.
– Persoane cu dizabilităţi.
– Persoane defavorizate.
– Căutarea de sponsori, pentru rezolvarea unor probleme sociale (medicale) ale unor persoane defavorizate.
– Conlucrarea cu alte ONG-uri, în vederea realizării unor proiecte sociale de anvergură.
CULTURAL
Contribuţia la viaţa culturală a oraşului se ilustrează prin:
– Înfiinţarea Aşezământului Cultural „Les Amis de Ronchin”, care cuprinde şi o bibliotecă cu peste 7.000 de volume donate din Franţa.
– Organizarea de cursuri de învăţare a limbii franceze cu ajutorul ordinato- rului, după metoda TELL ME MORE (debutanţi, intermediari, avansaţi).
– Participarea la concursuri ale francofoniei, de exemplu: „3 heures pour ecrire”, cu asociaţia J. Presse, Paris (2001-2003).
– Organizarea de evenimente culturale racordate la calendarul UNESCO, al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, de exemplu:
– 2003 – 175 de ani de la naşterea lui Jules Verne, concurs de creaţii literare „Si vous étiez Jules Verne”, cele mai interesante lucrări fiind publicate într-o revistă din oraşul Ronchin – Franţa;
– Concurs pe tema „Ce este francofonia? Cum este organizată la nivel mondial?” – martie 2005;
– Participarea la inaugurarea terenului de sport în aer liber „Ronchin”, finanţat de partenerii francezi din oraşul Ronchin – mai 2006.
– Organizarea de schimburi culturale cu alte asociaţii (principalul nostru partener în organizarea de acţiuni mai ample este asociaţia „Solidarité-Roumanie” Ronchin – Franţa):
– Mai 2004: Participarea la manifestările culturale organizate la Ronchin, sub egida „Lille 2004, Capitala Europeană a Culturii”. La acest schimb cultural am pregătit o formaţie de dansuri populare de pe valea Târnavei, o formaţie de teatru scurt, câţiva solişti de muzică populară şi pop-dance, o formaţie de dans modern.
– August 2005: Primirea unui grup de 13 tineri, organizaţi într-o mică orchestră de muzică pop-dance, care au stat la Târnăveni o săptămână, în familii de tineri, luând contact direct cu viaţa din România.
– Participarea la proiectul „European Big Band Tour”, program finanţat de Oficiul de Înfrăţiri Ronchin, Primăria Ronchin, Departamentul Nord-Pas-de-Calais, iar din partea română de Consiliul Judeţean Mureş şi Primăria Târnăveni, care a constat din formarea unei orchestre de jazz multinaţionale, care a dat concerte la Suceava, Târgu Mureş şi Târnăveni, dar şi în Franţa, la Ronchin şi Seclin, în perioada 27.10.2006-06.11.2006.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s